Lindehof


27 koopwoningen in Veldhoven-Dorp

Plan Lindehof

Plan Lindehof is gelegen in Veldhoven-Dorp, aan het Grote Kerkepad. Bij de verkaveling is gekozen voor de vorm van een hofje om het saamhorigheidsgevoel te versterken. In het plan worden verschillende typen woningen gerealiseerd, zowel vrijstaande woningen, tweekappers als geschakelde woningen. Het grootste gedeelte van de woningen zijn gelijkvloers en daardoor levensloopbestendig.

Duurzaamheid

De energieprestatie van de woningen van plan Lindehof voldoet aan de BENG norm. Dit houdt in dat de woningen bijna volledig energie-neutraal zijn. Alle woningen hebben het energielabel; A+++. Dit label staat gelijk aan ‘zeer laag energieverbruik’ en zo zijn de toekomstige bewoners verzekerd van een duurzame woning.

Eén van de manieren waarop de woningen van Plan Lindehof energielabel A+++ hebben gekregen is het gegeven dat ze goed zijn geïsoleerd. Hierdoor blijft de kou langer buiten en wordt warmte beter vastgehouden. Dit scheelt in kosten en zorgt ook voor een aangename leefomgeving. Daarnaast wordt energie opgewekt middels zonnepanelen. Met zonnepanelen wordt het mogelijk voor de bewoners van plan Lindehof om direct groene stroom op te wekken. Het betekent dat minder stroom afgenomen wordt van het net waardoor de energierekening zal dalen en een steentje bijgedragen wordt aan het milieu.